Winkels in de gemeente Boxtel mogen voortaan op zondag open van 9.00 tot 20.00 uur. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wensen van winkeliers om op zondag eerder en langer open te mogen.

Ook op Goede Vrijdag mogen de winkels voortaan langer open na 19.00 uur, net als een ‘normale’ doordeweekse dag.

Geslaagd experiment

De openingstijden waren op alle zon- en feestdagen voorheen van 12.00 tot 18.00 uur. Begin 2019 is met supermarkten een experiment gestart om op zondag vroeger open te mogen gaan vanaf 10.00 uur door tijdelijke ontheffingen te verlenen. Dit experiment was volgens de gemeente geslaagd.

Een aantal supermarkten heeft aangegeven graag nog een uur eerder open te willen, vanaf 9.00 uur. De gemeenteraad heeft hiermee ingestemd en met de nieuwe winkeltijdenverordening zijn de tijdelijke ontheffingen niet meer nodig.

Gelijke openingstijden in Esch

Door het vaststellen van de nieuwe winkeltijdenverordening zijn ook de verschillen tussen Esch en de rest van Boxtel verdwenen. In Esch mocht de supermarkt op zondag open van 11.00 tot 18.00 uur. Ook deze winkel heeft nu de mogelijkheid om gebruik te maken van de ruimere openingstijden.

Feestdagen

Voor 4 mei en 24 december is de gemeente geen voorstander van verruiming van de winkeltijden. Dit vanwege de plechtigheden rondom Dodenherdenking en activiteiten op kerstavond. Op deze dagen blijft 19.00 uur de sluitingstijd.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Boxtel via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Boxtel ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit entertainment

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360