Het pand van de Rabobank aan de Stationsstraat 32 wordt verbouwd en ingericht om tijdelijk opvang te bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne.

Volgens burgemeester Ronald van Meygaarden wordt hiermee invulling gegeven aan de verplichtingen, die de gemeente heeft.

"Daarnaast blijven wij onverminderd doorzoeken naar uitbreiding van opvangcapaciteit. We zoeken naar opvang in niet-reguliere huisvestingslocaties om de eigen woningmarkt niet te belasten", aldus Van Meygaarden.

Verbouwing

Het pand aan de Stationsstraat wordt vanaf eind augustus geschikt gemaakt voor bewoning. De aannemer start eind met verbouwen en zal medio oktober klaar zijn.

Naar verwachting kunnen dan vanaf 1 oktober de eerste mensen worden opgevangen. Die datum past bij de sluiting van de opvang op de locatie De Kleine Aarde per 1 oktober.

Artikel gaat hieronder verder

Omwonenden en betrokken partijen zijn geïnformeerd en er is een inloopavond voor iedereen die meer wil weten, vragen heeft of zich als vrijwilliger wil aanmelden.

Dagelijks toezicht

Ook voor deze locatie worden duidelijke en zorgvuldige afspraken gemaakt over huis- en gedragsregels.

Op de locatie is een locatiemanager aanwezig en er zullen begeleiders zijn om Oekraïners te ondersteunen en activiteiten te organiseren. De gemeente zorgt dat er toezicht en beveiliging op het terrein aanwezig is.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Boxtel via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Boxtel ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 342