In opdracht van de gemeente zijn er vorige week in totaal 200.000 bloembollen in Boxtel geplant. De mix die is geplant heet Bee suprise XL. In het voorjaar zijn de eerste tekenen van bloei zichtbaar.

De bollen zijn geplant aan de Bosscheweg/Brederodeweg vlakbij de rotondes Munsel, Dukaat, Fellenoord en La Salle. Er is onderzocht welke bloembollen het meest geschikt zijn voor deze locaties. 

Er is volgens de gemeente gekozen voor een meerjarige bloembollenmix die van februari tot juni bloeit. De bloeitijd is afhankelijk van het weer.

Aandacht voor biodiversiteit 

De laatste jaren is er bij de gemeente veel aandacht voor biodiversiteit: één van de manieren om de biodiversiteit in de gemeente te verhogen is door een bloembollenmengsel toe te voegen aan een kruidenrijke berm.

Hierdoor is de berm al vanaf februari interessant voor insecten en is er bij een warm voorjaar voedsel in de vorm van stuifmeel en nectar beschikbaar. 

De gemeente hiermee een bijdrage te leveren aan de verbetering van de insectenpopulatie: "Zes tot acht weken na de laatste bloei maaien we het loof af. Dit afstervingsproces van het loof is belangrijk voor de bloei het jaar daarop."


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Boxtel via Facebook!
Wil je rechtstreeks het laatste nieuws, activiteiten en P2000-meldingen door hulpdiensten uit Boxtel ontvangen? Klik hier om ons te volgen op Facebook! Ook kun je ons volgen via Twitter en Instagram.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 342